Deze R-rated film gaat volgens de nodige mensen veel te ver

Deze R-rated film gaat volgens de nodige mensen veel te ver

De nodige vrouwen lijden onnodig veel.

Er zijn heel wat iconische R-rated films. Denk bijvoorbeeld maar aan The Godfather, Apocalypse Now en The Shining. Sommige films gaan echter soms wel iets te ver. Hier hoort The Hills Have Eyes 2 ook bij.

Deze horrorprent gaat over een team van jonge en onervaren National Guard soldaten. Zij krijgen de missie om apparatuur te brengen naar een onderzoekerskamp in de woestijn. Hier aangekomen ontdekken de soldaten dat het kamp echter volledig verlaten is...

Trailer
Als ze dan vreemde geluiden horen op hun walkie talkies, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Ze vinden dan echter al snel een groep gruwelijk misvormde en tevens hongerige mutanten. Bekijk de trailer van de horrorfilm uit 2007 nogmaals hieronder.



Te ver
Sommige mensen vinden echter dat de film te ver ging. Waar het eerste deel voornamelijk om grafisch geweld gaat, maakt de sequel meer gebruik van seksueel geweld, maar ook dit gaat erg ver...

The Hills Have Eyes 2 van Martin Weisz gaat voor een groot deel over misvormde mutanten, die vrouwen gevangennemen en ze vervolgens dwingen op te broeden. Je krijgt dit al snel door, aangezien in het begin een naamloze vrouw gevangen zit enkel en alleen om kinderen te baren.

Afslachten
Voordat ze zelfs maar enige persoonlijkheid kan ontwikkelen, wordt ze gedood nadat haar babytje dood wordt geboren. De nodige filmcritici vonden dit maar niks. Zo noemen ze dit niet alleen een oppervlakkige uitbeelding van seksueel geweld, geen enkele vrouw in de film krijgt enkele karakterontwikkeling.

Dit staat bijvoorbeeld in sterk contrast met Abel Ferrara's Ms. 45, waarin een slachtoffer van seksueel misbruik hef heft in eigen handen. De vrouwen in The Hills Have Eyes 2 zijn er enkel en alleen om te lijden en dat bevalt menig kijker niet.

Punten
De film werd dan ook niet al te best onthaald. Op IMDb scoort deze bijvoorbeeld maar een 5,1. Het Rotten Tomatoes punt is helemaal rampzalig: een 12%.

NieuwsFilm

meest populair