De meest iconische 'Blade Runner' tekst werd door Rutger Hauer bedacht

De meest iconische 'Blade Runner' tekst werd door Rutger Hauer bedacht

De Nederlandse topacteur paste het einde aan.

Zowat elke filmfanaat kent Blade Runner. Regisseur Ridley Scott heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar deze blockbuster is misschien wel zijn beste werk. De film heeft ook een Nederlands tintje, aangezien Rutger Hauer een van de hoofdrollen speelt. Zijn beste tekst improviseert hij echter zelf.

In de film speelt Harrison Ford de Blade Runner Rick Deckard, een premiejager die op zoek gaat naar 'replicanten'. Hier hoort ook Roy Batty (Hauer) bij, de leider van de Nexus-6 klonen die illegaal naar de aarde zijn gekomen.

Einde
Op het einde van de film nemen Deckard en Batty het tegen elkaar op. Batty sneuvelt op het einde van Blade Runner, maar voordat hij sterft komt hij met de nu zo iconische tekst. En misschien wist je dit nog niet, maar hier kwam Hauer zelf mee.

Heb je deze scène niet meer voor ogen? Bekijk het dan alsnog hieronder terug.



Aangepast
Batty was gebouwd als een moordmachine, maar op het einde van de film besluit hij tegen zijn programmering in te gaan en redt hij juist Deckard. Vervolgens heeft hij het over evenementen waar Deckard en het publiek niet van de hoogte op zijn, want zijn dood alleen maar des te tragischer maakt, aangezien hij en alles wat hij heeft meegemaakt vergeten zal worden.

Batty is dan wel een machine, hij toont op het einde van de film juist dat hij menselijk is, al helemaal dankzij zijn poëtische tekst. Deze heeft Hauer echter aangepast. Zijn tekst was oorspronkelijk veel langer, maar hij maakte het behoorlijk wat korter en voegde zelf "All those moment will be lost in time, like tears in rain... Time to die" toe.

Niet alleen is dit uiteindelijk de meest iconische lijn van Blade Runner, het is waarschijnlijk hét moment waarvoor Rutger Hauer altijd herinnerd zal worden.

NieuwsFilm

meest populair