De 'Super Mario Bros.'-film wordt opvallend zwak ontvangen, maar waarom?

De 'Super Mario Bros.'-film wordt opvallend zwak ontvangen, maar waarom?

De film zal het vast goed doen aan de bioscoopkassa's, maar is een 'flop' onder recensenten.

Veel fans zullen massaal uitkijken naar The Super Mario Bros. Movie. Toch zijn recensenten niet echt te spreken over de eerste animatiefilm over 's werelds meest geliefde Italiaanse loodgieter.

Bekijk de afbeelding
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft The Super Mario Bros. Movie op het moment van schrijven een score van 55 procent met een gemiddelde beoordeling van een 5.5.

De animatiefilm van Minions-studio Illumination heeft dus geen indruk gemaakt op veel recensenten. Laten we eens kijken wat zij te zeggen hebben.

Teleurstelling
Peter Bradshaw van The Guardian vindt The Super Mario Bros. Movie maar een 'saaie' en 'vermoeiende' film: "Deze animatiefilm is op alle mogelijke manieren opgehypet, maar blijkt een enorme teleurstelling net als de speelfilm uit 1993".

Grace Randolph van het YouTube-kanaal Beyond The Trailer is het met hem eens. In haar videorecensie hekelt ze verder onder meer dat de film moeilijk te volgen is voor mensen die niet bekend zijn met de games.



Positiever geluid
Gelukkig zijn er ook recensenten die wel van de kleurrijke prent - die dus vol verwijzingen naar de Nintendo-games zit - hebben genoten.

"Deze film doet alles volgens het boekje en dat was ook precies wat hij nodig heeft. De makers hebben een uitstekend vermakelijke prent afgeleverd die veel kinderen blij zal maken", schrijft Christian Zilko van indieWire.



NieuwsFilm

meest populair