Dit is waarom je 'Murder Mystery 2' kan kijken zonder het eerste deel gezien te hebben

Dit is waarom je 'Murder Mystery 2' kan kijken zonder het eerste deel gezien te hebben

Je kan de eerste gewoon overslaan!

Het vervolg op de komedie Murder Mystery maakt een opmars op Netflix, maar ook het eerste deel staat recentelijk nog in de top 10. Toch is het best mogelijk om Murder Mystery 2 te kijken zonder ooit het eerste deel gezien te hebben.

Je kent het vast wel: de hype rondom een tweede deel in een filmreeks, maar je hebt het eerste deel nog niet gezien. Hoewel je dat kan zien als een leuke marathon, is het soms ook niet helemaal handig.

Staat op zichzelf
In een interview met ComicBook vertelt de regisseur van Murder Mystery 2 dat hij dat fenomeen juist aan wilde pakken in het vervolg. Jeremy Garelick: "Toen ik aan de tweede film begon, wilde ik dat het een film zou worden die op zichzelf zou staan."



Eigen film
"Ik wilde dat mensen deze film konden zien zonder de eerste te hebben gezien", vertelt hij in een interview. Daar is ook zeker een reden voor: "Het is moeilijk om een vervolg op een komedie te noemen waar ik van hou, dus ik wilde dit echt behandelen als een eigen ding." Toch kreeg hij al snel de feedback dat er dan echt wat verwijzingen naar het eerste deel in moeten zitten.

Oplossing
Daar heeft de regisseur de perfecte oplossing voor gevonden: "We hadden zin in een korte samenvatting. Ik hield altijd van A-Team toen ik opgroeide en dat intro combineerde ik een klein beetje met Odd Couple. We kregen toen een ouderwets tv-intro uit de jaren zeventig of tachtig en dat is heel grappig voor deze film."

Murder Mystery 2 is te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair