Komt er nog een zesde 'Bourne'-film met Matt Damon?

Komt er nog een zesde 'Bourne'-film met Matt Damon?

De kans lijkt helaas klein...

Jason Bourne was een behoorlijk groot succes. Matt Damon kroop in de huid van de huurmoordenaar in maar liefst 4 films, maar komt er ook nog een zesde deel?

Damon wist hoge ogen te gooien in de trilogie die in 2002 begon met The Bourne Identity. Hij keerde hierna nog eens 3 keer terug, namelijk voor The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum en weer in 2016 voor Jason Bourne.

Meer
Ondanks het feit dat de franchise zich heel even leek te gaan focussen op een andere geheimagent, namelijk Aaron Cross (gespeeld door Jeremy Renner in The Bourne Legacy uit 2012) scoorde de films toch het beste met Damon.

Aan de box-office waren de actiefilms altijd grote successen en de franchise werd geprezen voor de gave vechtscenes en auto-achtervolgingen. De nodige filmfanaten dachten dan ook wel dat er al lang een zesde film zou zijn geweest maar nu, vele jaren later, is het nog steeds muisstil.

Wel of niet?
De vraag is het er ooit nog van komt. Erg goed ziet het er helaas niet uit. Damon was geen fan van het Ultimatum-script en besloot vervolgens te vertrekken. Toch keerde hij terug met regisseur Paul Greengrass voor Jason Bourne, maar hierna liet de filmmaker juist weer weten dat hij het wel welletjes vond.

Zo zei Greengrass al eerder: "Of ik terugkeer voor Bourne 6? Ik weet het niet, maar volgens mij heb ik mijn werk wel gedaan". Jason Bourne mag dan wel sterk hebben gepresteerd aan de box-office, de film zelf werd helaas ook niet al te best onthaald. De kans lijkt nu dan ook tamelijk klein dat het nog komt van een zesde film.

NieuwsFilm

meest populair