Zadelt Christopher Nolan zichzelf met een probleem op door 'Oppenheimer'?

Zadelt Christopher Nolan zichzelf met een probleem op door 'Oppenheimer'?

Alsmaar groter maar is dat überhaupt wel nodig?

Miljoenen filmfanaten kijken uit naar Oppenheimer van Christopher Nolan. Ondanks het feit dat de eerste beelden er fantastisch uitzien, lijkt het er wel op dat de geliefde regisseur na deze blockbuster met een probleem komt te zitten...

Nolan heeft al heel wat topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan The Dark Knight-trilogie, de ruimtefilm Interstellar en de oorlogsfilm Dunkirk. Er is echter een groot verschil tussen deze projecten en Oppenheimer. Laatstgenoemde is een biopic met een prijskaartje van maar liefst 100 miljoen dollar.

Wat te verwachten
Ondanks het feit dat de film zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat het voornamelijk om de bedenker van de atoombom, J. Robert Oppenheimer, en zijn leven. Het is dus als het ware een biopic en wel een van de duurste aller tijden.

Met een Nolan-film zit het eigenlijk altijd wel goed en kan je wel verwachten dat het weer behoorlijk spectaculair zal worden, maar het lijkt er ook op dat zijn films iets té groot aan het worden zijn. Volgens de bekende filmwebsite Screenrant kan dit wel eens negatieve gevolgen hebben.

Altijd groter
Zo wordt er gezegd dat de regisseur zichzelf altijd wil overtreffen en het altijd groter en indrukwekkender moet zijn. Inception lag de lat al hoog, maar Nolan deed hier nog een schepje bovenop met Interstellar. Tenet was echter weer de kers op de taart wat betreft spectaculaire beelden en opnames.

Het valt echter niet te ontkennen dat sommige van Nolans beste werk zijn 'kleinere' films zijn. Kijk maar naar de sterke thrillers Memento en Insomnia. Ook The Prestige werd goed onthaald. Sommige filmfans hopen dan ook dat Nolan hierna weer voor een iets kleinere film met een indrukwekkend script gaat en niet (weer) andersom.

NieuwsFilm

meest populair