'Super Mario Bros.' uit 1993 is 'één van de slechtste films ooit'

'Super Mario Bros.' uit 1993 is 'één van de slechtste films ooit'

De verfilming van de populaire game maakte absoluut geen indruk!

Hoewel The Super Mario Bros. Movie van dit jaar nu al een regelrecht succes is aan de kassa's, wordt de gezellige familiefilm over de game bijzonder slecht ontvangen door recensenten. Een eerdere verfilming maakte in 1993 ook weinig indruk en acteur Seth Rogen noemt het zelf 'de slechtste film ooit gemaakt'.

Veel filmmakers zouden niet durven om aan het succes van Super Mario te zitten en daar is de originele Super Mario Bros. uit 1993 het perfecte schoolvoorbeeld van. Het toont aan dat bijna niemand in de filmwereld erin kan slagen om tot het hoge niveau van de populaire game te komen.

Flop
In een gesprek met Variety vertelt acteur Seth Rogen (die de stem van Donkey Kong inspreekt in de nieuwe animatiefilm) over deze regelrechte flop in het universum van Mario en zijn broer Luigi.



'Slechtste film ooit gemaakt'
"Toen ik 11 was, zag ik de originele Mario Bros.-film en ik was er zo enthousiast over", vertelt Rogen. "Maar het is een van de slechtste films ooit gemaakt. Ik was zo teleurgesteld."

Levensveranderende kijkervaring
Die kijkervaring heeft de ogen van de acteur doen openen: "Die film deed me beseffen dat films ook slecht kunnen zijn. Dat kwam voor dat moment nooit echt in mij op."

Natuurlijk verwacht Rogen dat kinderen en jongeren niet dezelfde ervaring zullen hebben met The Super Mario Bros. Movie. "Het stoorde mij toen echt. Het is wel leuk om te weten dat 11-jarigen nu kijken en dat ze niet op dezelfde manier teleurgesteld zullen zijn", aldus de acteur.



NieuwsFilm

meest populair