Op deze manier sluit "Star Wars X" aan op de 'Skywalker Saga'

Op deze manier sluit "Star Wars X" aan op de 'Skywalker Saga'

Is het een vervolg of toch alleenstaand?

Tijdens Star Wars Celebration kondigde Lucasfilm een nieuwe film aan die zich na de vervolgtrilogie zal afspelen. De film zou zich focussen op het herstel van de Jedi Orde. Zo heeft de film een nogal voor de hand liggende (werk)titel, genaamd Star Wars: New Jedi Order.

Nieuw tijdperk voor Star Wars
De film speelt zich 15 jaar na Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker af. Dit is een tijdperk dat nog onbekend is voor de fans. Zo heeft Kathleen Kennedy bevestigd dat Daisy Ridley de rol van Rey Skywalker weer gaat opnemen en het verhaal verder zal zetten.

Het verhaal volgt Rey op een avontuur om de Jedi orde te herstellen. Zo zou ze zich baseren op de lessen van Luke Skywalker (vertolkt door Mark Hamill) en de heilige Jedi teksten.

Vervolg of alleenstaand?
New Jedi Order zal Episode IX opvolgen, maar Kennedy beschrijft de film toch als alleenstaand. Dit betekent echter niet dat er geen connecties naar vorige films in gaan zitten. Zo wist ze te vertellen dat de film waarschijnlijk geen flashbacks of force ghosts zal bevatten. Ze wil zich op het verhaal focussen.

Kennedy vergelijkt het idee van de film met The Mandalorian. Ze kaartte aan dat die serie ook als een alleenstaand verhaal begon. Later kwamen er meer connecties naar de rest van de franchise. Dit zou ook het geval kunnen zijn voor New Jedi Order.

Voor opzichzelfstaand
De conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat de film dus voornamelijk opzichzelfstaand is, maar dat er wel enkele verwijzingen zijn naar het verleden van bijvoorbeeld Rey.



NieuwsFilm

meest populair