Russel Crowe over 'Gladiator'-vervolg: "Ik ben toch best wel jaloers"

Russel Crowe over 'Gladiator'-vervolg: "Ik ben toch best wel jaloers"

De acteur denkt er nog vaak aan terug.

Russell Crowe was en is nog steeds te zien in de nodige grote films en blockbusters, maar zijn bekendste werk is hoogstwaarschijnlijk toch wel Gladiator. Hij keert echter niet terug voor het vervolg. Tijdens een recent interview laat hij zich hier weer eens over uit.

Crowe zit zeker niet stil. Nog niet zo heel lang geleden dook hij op in Thor: Love and Thunder en binnenkort weer in de horrorfilm The Pope's Exorcist. De meeste mensen zullen hem waarschijnlijk wel nog zien als Maximus.

Vervolg
Op het einde van Gladiator komt Maximus om het leven, dus het is niet zo heel gek dat hij niet terugkeert. Toch vindt Crowe het best wel lastig dat hij niet van de partij is voor het vervolg, waar Paul Mescal en niemand minder dan Denzel Washington in te zien zullen zijn.

Zo zegt Crowe nu: "Ik ben wel ietwat jaloers als ik eerlijk ben... Ik was destijds natuurlijk een stuk jonger en 'Gladiator' had een enorm impact. Die film heeft echt mijn hele leven veranderd".

Anders
De acteur vervolgt: "Mensen zagen me anders en hadden meer respect voor me als acteur. Ik heb vervolgens het geluk gehad om betrokken te zijn geweest bij veel grote films, maar het impact van 'Gladiator' was echt ongelofelijk".

"Hier zijn we dan, in 2023, en we hebben het nog steeds over een film die we hebben gemaakt in 1999. Ik weet nu al dat ergens ter wereld vanavond weer 'Gladiator' op televisie te zien zal zijn. Het is een film die nooit verloren zal gaan en dat kan je niet van elk project zeggen. Dus ja, 'Gladiator' heeft zeker een speciale plek in mijn hart".

NieuwsFilm

meest populair