Regisseur ziet hoe 'zijn The Godfather Part 2' wordt gecanceld

Regisseur ziet hoe 'zijn The Godfather Part 2' wordt gecanceld

Best wel een gedurfd statement, maar het is natuurlijk jammer dat het er niet meer van komt...

Op een gegeven moment leek het erop dat Warner Bros. een grote LEGO-filmfranchise zou maken. De films waren behoorlijk succesvol maar toch lijkt het nooit te gaan komen van de tweede The LEGO Batman Movie. Dit vindt regisseur Chris McKay behoorlijk jammer.

In 2014 was The LEGO Movie een grote hit. In 2017 kwam de spin-off uit, genaamd The LEGO Batman Movie. Ondanks het feit dat ook deze film sterk werk onthaald, wordt het lastig om een vervolg te maken.

Deal
LEGO heeft namelijk in 2020 een deal gemaakt met Universal, waardoor het voor Warner Bros. onmogelijk is om nog meer films te maken, waaronder dus de Batman-sequel. Hier laat McKay zich nu weer over uit.

"We hadden echt een heel leuk script klaarliggen. De sequel zou echt een soort van 'Godfather II' twee zijn geworden, waarin Batman en de Justice League het zouden opnemen tegen Lex Luthor en OMAC, maar tegelijkertijd loopt het niet echt lekker tussen Batman en Superman".

Relatie
McKay vervolgt: "Het zou leuk zijn geweest om verder die band tussen Batman en Superman op te bouwen. Het zo iets unieks zijn geweest. Ze zijn superhelden, maar hoe wordt je super-vrienden? Het zou een grote cross-over zijn geweest die je alleen kan zien in een LEGO film".

"Het was enorm gaaf om dit te bedenken. Het was echt mijn droom als kind om zoiets te maken, maar helaas is het er dus nooit van gekomen..."

NieuwsFilm

meest populair