'Super Mario' gooit record 'Frozen 2' in de waterleiding

'Super Mario' gooit record 'Frozen 2' in de waterleiding

De film behaalt hoogste opbrengst in het eerste weekend voor een animatiefilm ooit!

Na een stroeve start lijkt er dit jaar toch hoop voor de bioscoopwereld. The Super Mario Bros. Movie heeft namelijk een groots record op haar zijn weten te schrijven en stoot daarmee Frozen 2 van de troon.

Nieuwe nummer één
Afgelopen week ging de film in première en traditiegetrouw worden de opbrengsten in het eerste weekend goed in de gaten gehouden. Dit geeft doorgaans een duidelijke prognose van hoe goed een film zal presteren aan de bioscoopkassa's. En wat blijkt? The Super Mario Bros. Movie is vanaf heden de animatiefilm met het beste openingsweekend ooit.

De teller staat alleen al in Amerika op ruim 200 miljoen dollar na vijf dagen. De totale wereldwijde weekendopbrengst komt naar schatting uit op zo'n 378 miljoen dollar. Het record was in handen van Frozen 2 met 358 miljoen dollar.


Filmjaar 2023
Dit filmjaar had wat moeite om op gang te komen, maar na het wat magere succes van Ant-Man and the Wasp: Quantumania lijken we nu toch omhoog te kunnen kijken. Die film had eerder nog het beste openingsweekend van dit jaar met 223 miljoen dollar.

Genoeg leidingwerk
Met het huidige succes lijkt het uitgesloten dat Illumination de samenwerking met Nintendo na deze film beëindigd. Zo speelt Jack Black in deze film de slechterik Bowser, maar wie de games kent weet dat Mario nog veel meer opponenten heeft en er zo nog talloze verhalen te vertellen zijn. Eén daarvan is Wario, waarvoor Black recent nog een uitstekende kandidaat aandroeg.

The Super Mario Bros. Movie is momenteel te zien in de bioscoop. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan kun je hieronder nog een keer de trailer bekijken.



NieuwsFilm

meest populair