Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

De Argentijnse Oscarinzending van 2014 moet je gewoon zien!

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2014 in de spotlights.

Het gaat hier om Relatos Salvajes (in het Engels Wild Tales) van Damián Szifron. De film vertelt zes korte verhalen die enkel thematisch met elkaar verbonden zijn. Dat maakt dit een zogenaamde omnibusfilm: het filmequivalent van een verhalenbundel.

Bekijk de chaotische maar indrukwekkende trailer hieronder.



Ontvangst
Zonder al te veel over de film te verklappen, verdient deze het zeker wel om gezien te worden. Dat valt ook te zien aan de punten die Wild Tales overal scoort. Zo staat hij bijvoorbeeld op Rotten Tomatoes op een hele mooie 94%.

Vooral het IMDb cijfer mag er zijn. Hier staat de film maar liefst op een 8,1, waardoor de film zelfs in de top 250 beste films staat (op plek 197). Zeker niet verkeerd dus en wel te begrijpen waarom de film meerdere grote filmprijzen won en zelfs werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Foreign Language Film (dat jaar won echter Ida).

Interesse in de film? Deze staat volgens Rotten Tomatoes op VUDU, Apple TV+ en Amazon Prime. Heb je geen van deze streamingdiensten? Geen zorgen, de film kan ook bekeken worden op Pathé Thuis, NL Ziet en CineMember.

NieuwsFilm

meest populair