'Guardians'-regisseur over zijn ontslag bij Marvel Studios: "Het was een monster"

'Guardians'-regisseur over zijn ontslag bij Marvel Studios: "Het was een monster"

James Gunn blikt terug op de duistere periode.

James Gunn is nu een van de grootste namen in Hollywood, al helemaal wat betreft het superheldengenre. Niet alleen brengt hij binnenkort zijn derde Guardians of the Galaxy-film uit, nog niet zo heel lang geleden werd hij ook aangesteld als de nieuwe baas van DC. Toch had het allemaal heel anders kunnen lopen...

In 2018 werd de regisseur namelijk door Disney ontslagen, toen 'het Huis van de Muis' stuitte op enkele oude tweets van Gunn die niet erg netjes waren. Meerdere mensen wilden de filmmaker cancelen, en dit leek ook even te werken, maar uiteindelijk na zijn ontslag werd hij enkele maanden later weer terug gevraagd.

Terug
Zijn fans waren door het dolle heen, aangezien Gunn dus zijn geliefde Guardians-trilogie mag afmaken. Tijdens een recent interview laat hij wel weten dat hij het na zijn ontslag lastig heeft gehad, maar gelukkig kon rekenen op de steun van enkele bekende vrienden.

Zo zegt Gunn: "Het was lastig. Ik werd overboord gegooid, maar de mensen die ik een baan had gegeven zorgden ervoor dat ik terug mocht keren. Zij trokken mij terug de boot in. Nu zitten we samen in deze boot, om dit avontuur op een zo goed mogelijke manier af te ronden".

Lastig
Gunn gaat verder: "Het was wel echt lastig, toen ik afscheid moest nemen van de Guardians waar ik zou veel om geef. Maar het bracht ook mooie dingen met zich mee. Ik kreeg veel steun en liefde van familie en vrienden".

"Zo kwam Zoë Saldana en haar man bij mij langs om voor me te koken, de dag dat ik werd ontslagen. Ook Karen Gillan en Pom Klementieff kwamen naar me toe, gewoon om er voor mij te zijn als vriend. Dat stel ik echt enorm op prijs".

Over niet al te lang zullen we kunnen genieten van het derde Guardians-deel. Mocht je de trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair