Duidelijke woorden over het floppen van 'Dark Universe'-reeks met 'The Mummy'

Duidelijke woorden over het floppen van 'Dark Universe'-reeks met 'The Mummy'

'Renfield'-regisseur Chris McKay weet het wel.

Filmuniversums zijn vandaag de dag gigantisch in, maar dat betekent niet dat alles een groot succes is. Zo had Universal grote plannen met hun monsters, maar na de eerste film werd dit al allemaal stop gezet. Nu krijgen we hier weer eens wat meer over te horen.

Bijna zes jaar geleden bracht Universal de eerste film uit van hun 'Dark Universe', genaamd The Mummy. Hiervoor hadden ze behoorlijk wat grote namen weten te strikken, namelijk Tom Cruise, Russell Crowe en Sofia Boutella.

Meer
Daar bleef het niet bij. Universal had al andere Hollywood zwaargewichten op hun radar, namelijk Javier Bardem als Frankensteins Monster, Johnny Depp als The Invisible Man én Angelina Jolie voor The Bride of Frankstein. Ook zouden er nieuwe versies komen van The Phantom of the Opera, Hunchback of Notre Dame en Dracula.

Dit klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend, maar helaas was The Mummy een grote flop. De blockbuster werd door filmcritici met de grond gelijk gemaakt en de film wordt een van de slechtste genoemd uit Cruise zijn carrière. Toch wist de film uiteindelijk toch nog bijna 410 miljoen dollar op te brengen tegenover een budget van 125 miljoen dollar.

Stoppen
Niet verkeerd, zou je zeggen, maar toch besloot Universal er al de stekker uit te trekken. Niet lang na The Mummy werd het 'Dark Universe' al dood verklaart. De studio begon volledig opnieuw en brengt nu goedkopere en kleinere films uit, die los staan van elkaar. Denk bijvoorbeeld maar aan The Invisble Man en het nog uit te komen Renfield.

De regisseur van de laatstgenoemde film, Chris McKay, zet zijn Renfield nog even in het zonnetje voordat deze uitkomt. Tijdens een recent interview legde hij uit waarom het 'Dark Universe' faalde.

Reactie
Zo zegt McKay: "Ik denk dat je je gewoon moet focussen op het maken van een goede film. Het maakt niet uit of het een vervolg, trilogie of wat dan ook is, je moet je concentreren op waarmee je op dat moment bezig bent".

"Ik denk dat sommige films soms iets teveel willen laten zien. Begrijp me niet verkeerd, het Dark Universe had zeker kunnen werken. Ik bedoel, Angeline Jolie als Bride of Frankenstein en Javier Bardem als Franksteins Monster? Dat zou echt enorm gaaf zijn geweest".

Fout
Toch begrijpt McKay dat het fout liep. Zo vervolgt hij: "Het probeerde al te snel te veel te laten zien. Je probeert iets op te bouwen waarvan je nog niet hebt vastgesteld wat de toon is en de kijker kent deze wereld nog helemaal niet. Dat is, denk ik, waar het is fout gegaan..."

NieuwsFilm

meest populair