'Peter and the Wolf' moet HBO Max gaan veroveren

'Peter and the Wolf' moet HBO Max gaan veroveren

Een hervertelling gebaseerd op de gelijknamige symfonisch sprookje.

Recent introduceerde Warner Bros. Discovery hun vernieuwde streamingdienst Max, en hierbij kwamen veel verschillende aankondigen voorbij voor content die zal verschijnen.

Buiten grootse aankondigingen voor onder andere een Harry Potter serie en de serie Welcome to Derry, werd er tevens een kleinschalige doch redelijk interessante aankondiging gedaan.

Peter and the Wolf
Met alle ogen gericht op bekende franchises valt de aankondiging voor een geanimeerde hervertelling van [i]Peter and the Wolf[i], gebaseerd op de bekende symfonie van Sergei Prokofiev, ietwat vlug in de vergetelheid.

Het project wordt een korte film voor Cartoon Network, maar daarbij zal het project tevens wereldwijd op de streamingdienst HBO Max verschijnen. Gavin Friday zal dienen als de verteller en Bono leverde het creatieve ontwerp voor de film. Bekijk hieronder de aankondiging, die een mooie eerste blik geeft op de gekozen animatie stijl.


Uniek project
Cartoon Network deelde bij de aankondiging een eerste synopsis voor de special, en het lijkt erop dat de korte film een uniek project zal worden.

"Tot leven gebracht door middel van een bijzondere combinatie van traditionele handgetekende 2D-animatie en een fysieke decorwereld, volgen we in deze hervertelling van het klassieke verhaal een rouwende 12-jarige Peter die na het verlies van een ouder aan de zorg van zijn grootvader is toevertrouwd."

"Na het horen van verhalen over een loslopende wolf besluit Peter de uitgestrekte weide en het bos in de buurt te verkennen om te proberen deze wolf te vinden. Onderweg ontmoet hij wezens die hem helpen op zijn zoektocht, terwijl hij het moet opnemen tegen jagers die een prijs willen winnen voor het vangen van de wolf."

Hedendaagse thema's
Eveneens vertelden Gavin Friday en Bono wat meer over het project. De meeste kernelementen van het originele werk zullen behouden blijven, maar daar worden enkele hedendaagse thema's aan toegevoegd.

"De kernboodschappen van waakzaamheid, moed en veerkracht die centraal stonden in de oorspronkelijke symfonie klinken nog steeds door in onze interpretatie, maar we toveren een traditioneel sprookje om tot een unieke bewerking die ook het thema van verlies, verlossing en herstel omvat," aldus Gavin Friday en Bono.

"Het is onze hoop dat deze 'Peter & de Wolf' een balsem wordt voor elk kind dat te maken heeft met verlies, naast het blootstellen en boeien in de prachtige en muzikale wereld van Prokofiev."

Oscars?
De korte film lijkt veel weg te hebben van het recente The Boy, The Mole, The Fox and the Horse (2022) van Apple TV+, die begin dit jaar zelfs de Oscar voor Best Animated Short Film mee naar huis mocht nemen.

Met de gekozen creatieve richting, de unieke animatiestijl en thema's zou het een gelijkwaardig pareltje moeten kunnen opleveren.

'Peter & de Wolf' heeft nog geen aangekondigde releasedatum, maar naar verwachting verschijnt de korte film eind 2023 op de streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair