Deze behoorlijke grote Star Wars-blunder is nu enorm geliefd

Deze behoorlijke grote Star Wars-blunder is nu enorm geliefd

George Lucas besloot er een dingetje van te maken.

Het komt wel vaker voor dat regisseurs een filmfoutje over het hoofd zien en een blooper in hun film laten zitten, maar soms zijn ze wel heel slordig. Wist je ook dat er in Star Wars - A New Hope een behoorlijk grote blooper zit?

Het is te begrijpen dat er in een mega blockbuster zoals Star Wars wel iets mis kan gaan of een persoon net een onschuldig foutje maakt dat vervolgens in de film is te zien. Hetzelfde geldt voor een stormtrooper, die zijn hoofd stoot terwijl hij door de gangen rent.

Geliefd
Ondanks het feit dat je dit moment makkelijk kan missen, is dit menig fan opgevallen. George Lucas had het echter over het hoofd gezien, of was er wel van op de hoogte maar besloot het toch erin te laten. Sterker nog, Lucas voegde uiteindelijk zelfs een geluidseffect toe, zodat het moment juist meer opvalt.

Dat niet alleen. Lucas besloot dit 'foutje' terug te laten keren in Star Wars II - Attack of the Clones. Op een bepaald moment neemt Obi-Wan Kenobi het op tegen Jango Fett, die maar net ontsnapt. Heel erg elegant ziet dit er echter niet uit, want wanneer hij zijn ruimteschip in loopt, stoot hij ook zijn hoofd.

Begrijpelijk
Deze keer was dit met opzet gedaan, al is dit wel te begrijpen. Jango Fett is gebruikt om alle stormtroopers te klonen, dus het is tamelijk logisch dat hij ietwat onhandig is, net zoals alle stormtroopers, waaronder dus ook degene die zijn hoofd stoot.

Bekijk hieronder, vanaf 8:41, de twee 'bloopers' en hoe Jango Fett om het leven komt ook te maken heeft met de blunders.



NieuwsFilm

meest populair