Bradley Cooper over controversiële 'American Sniper'-scène: "Ik kon het echt niet geloven"

Bradley Cooper over controversiële 'American Sniper'-scène: "Ik kon het echt niet geloven"

Dit is wel héél erg nep...

Clint Eastwood heeft in heel wat topfilms gespeeld, maar heeft ook zelf heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Gran Torino, Invictus en American Sniper, om er maar een paar op te noemen. Toch zit er in de laatstgenoemde een behoorlijk domme scène.

American Sniper werd erg sterk onthaald. Niet alleen was het een box-office hit, de blockbuster won ook diverse grote filmprijzen, waaronder zelfs een Oscar. Ook wordt de film gezien als een van Bradley Coopers beste films, maar een bepaalde scène weet zelfs hij niet te redden.

Nep baby
Op een gegeven moment heeft Chris Kyle (Cooper) een gesprek met zijn vrouw Taya (Sienna Miller). Zij maakt zich zorgen en zit met de baby, die Kyle van haar overneemt. Dit is echter helemaal geen echte baby, maar een pop.

Misschien is je dit nooit opgevallen, maar het is toch echt duidelijk te zien dat het hier gewoon om een plastic pop gaat. Cooper probeert het goed te verbergen en laat het armpje van de pop op en neer gaan met zijn duim, maar het valt niet te ontkennen dat dit voor een film met een budget van maar liefst bijna 60 miljoen dollar behoorlijk amateuristisch overkomt.

De reden
Jason Hall, verantwoordelijk voor het American Sniper-script, liet al eerder weten dat deze scène normaalgesproken zou worden gefilmd met een echte baby. De dag van de opnames was de eerste baby die ze hadden geselecteerd ziek en de tweede baby, die zou kunnen invallen, kon op dat moment niet meer.

Het resultaat? Een baby born werd voor de scène gebruikt. Cooper liet zich er enige tijd geleden al over uit en kan er vandaag de dag wel om lachen: "Ik kon het niet geloven, dat we deze scène besloten op te nemen met een plastic pop".

"Maar ik laat het armpje van de pop bewegen en dat bespaarde ons 100.000 dollar aan CGI. En eerlijk is eerlijk, ik gaf echt om die pop. Ik begon te houden van dat plastic ding" grapt Cooper. Bekijk de scène hieronder.



NieuwsFilm

meest populair