Deze 'Apocalypse Now'-scène is nog steeds behoorlijk choquerend: "Niet opzettelijk gedaan"

Deze 'Apocalypse Now'-scène is nog steeds behoorlijk choquerend: "Niet opzettelijk gedaan"

Francis Ford Coppola moet zich er nog steeds voor verdedigen.

Het valt niet te ontkennen dat Apocalypse Now een van de meest iconische oorlogsfilms aller tijden is. Dat betekent echter niet dat de film perfect is. Een scène zorgde in het bijzonder voor heel veel ophef.

In de film zijn Colonel Kurtz (Marlon Brando) en Captain Willard (Martin Sheen) behoorlijk gechoqueerd door alle afgrijselijke taferelen van de Vietnam oorlog. De bioscoopgangers kregen echter ook iets vreselijks te zien.

Slachten
Op het einde van de film wordt een buffel afgeslacht door de Ifugao stam. Het gaat hier echter niet om CGI of special effects: dit neemt echt plaats en het dier wordt dus gedood in de film. Hier kwam natuurlijk veel kritiek op.

Decennia later moet Francis Ford Coppola zich hier nog voor verdedigen, maar hij heeft wel een goede reden. De regisseur zegt dat dit niet gepland was, maar dat de Ifugao stam dit soms doet en zijn cameraploeg net toevallig aanwezig was en besloten dit moment te filmen en te gebruiken.

Reactie
Zo zegt Coppola: "Ik heb hier niet om gevraagd, dit is gewoon hoe zij het daar doen. Sterker nog, ik zou nooit een dier slachten voor een film. Ik ga niks doden voor welke reden dan ook. Er werd me gevraagd of we deze scène opnieuw moesten opnemen met een andere buffel, maar dat heb ik geweigerd".

Bekijk hieronder het einde van de film, maar wees dus opgelet, dit is behoorlijk bloedering.NieuwsFilm

meest populair