Kritiek op DC-baas James Gunn: "Hoe kan hij nog reclame maken voor Marvel?"

Kritiek op DC-baas James Gunn: "Hoe kan hij nog reclame maken voor Marvel?"

De 'Guardians of the Galaxy'-regisseur bijt van zich af.

Als je het filmnieuws in beetje in de gaten houdt, dan weet je vast en zeker wel dat James Gunn de nieuwe grote baas is bij de superheldenstudio DC. Toch vinden meerdere mensen dit opmerkelijk, al helemaal omdat hij een lange geschiedenis heeft met Marvel.

Sinds Gunn werd aangesteld als de nieuwe CEO van DC, vinden er de nodige veranderingen plaats. Sommige projecten werden gecanceld, anderen aangekondigd. Ook zijn sommige grote namen, zoals Wonder Woman-regisseuse Patty Jenkins en Superman zelf, Henry Cavill, vertrokken. Maar daar blijft het niet bij.

Marvel
Gunn werd wereldberoemd dankzij de Guardians of the Galaxy-films. Hij maakte de eerste twee delen en komt binnenkort met alweer de derde (en laatste) film, die dus de trilogie afrondt. Toch vinden sommigen dat dit niet zou mogen kunnen.

Marvel en DC zijn dan wel beide grote superheldenstudio's, ze zijn ook elkaars concurrenten. Ondanks het feit dat sommige filmfanaten kunnen genieten van beide studio's, zijn er ook mensen die vinden dat je er maar een goed kan en mag vinden.

Onmogelijk
Het feit dat Gunn nu de baas bij DC is maar nog steeds voor en bij Marvel werkt is dan ook voor deze groep onmogelijk. Zo zegt een iemand op sociale media: "Dit is de slechtste deal die DC ooit heeft gemaakt. Hoe kan je in vredesnaam iemand voor je laten werken terwijl hij reclame maakt voor de competitie? Ik vind het ongelofelijk en een ramp".

Gunn beet kort daarna van zich af met het volgende bericht: "Het laatste wat DC wil is iemand die 12 jaar van zijn leven heeft gegeven aan het maken van een franchise om tijdens de laatste film te vertrekken. Toen ik tekende bij DC was dit behoorlijk duidelijk en iedereen daar heeft mij gesteund om het verhaal af te maken".

NieuwsFilm

meest populair