Dit is het lachwekkende plot van 'Speed 3'

Dit is het lachwekkende plot van 'Speed 3'

Alles hetzelfde, maar toch even net iets anders dan je had verwacht.

Velen zullen zich de succesvolle actiefilm Speed (1994) nog wel goed herinneren. De film was een hit in de bioscopen en veranderde Keanu Reeves in een ware actieheld.

Met een budget van slechts $30 miljoen dollar wist de actiefilm van regisseur Jan de Bont maar liefst $350 miljoen op te brengen. Het vervolg, Speed 2: Cruise Control (1997), verscheen enkele jaren later en waarvoor Sandra Bullock ook terugkeerde, maar de ontvangst was verre van positief.

In deze huidige tijd vol remakes, reboots en sequels werd dan ook een vervolg op Speed niet onbesproken gelaten. En nu laat de scenarioschrijver van het origineel, Graham Yost, weten wat zijn idee voor een vervolg zou omvatten.

Speed 3
In een interview gaf hoofdrolspeler Keanu Reeves aan open te staan voor een vervolgfilm mits er een goed verhaal vertelt kan worden. Op deze uitspraak reageert Yost tegenover ComicBook.com.

"Ik denk wat Keanu zei was: 'Als het script goed genoeg was,' en daar komt het echt op neer. Ik bedoel, wat doe je?" aldus de schrijver.

Gelimiteerd potentieel
Ondanks dat de fans Reeves graag zien terugkeren voor een derde film in de franchise, lijkt Yost zich wel degelijk bewust te zijn van het feit dat het verhalend potentieel beperkt is. Hier geeft hij een hilarisch voorbeeld van ter verduidelijking.

"Mijn oude grap voor Speed 3 was: 'Deze keer is de snelheid 60 mph,' en dat is het. Gewoon een beetje sneller, maar het is allemaal hetzelfde. En iedereen is 60," zo grapt Yost.

"Het is net als bij John Wick; elke film is in principe hetzelfde, maar ze zijn geweldig. Ik geniet ervan, ze zijn bruut."

Graham Yost schrijft op het moment echter niet aan een derde film in de franchise. Wel schreef hij mee aan een nieuwe sciencefiction serie Silo, welke vanaf 5 mei te streamen is via Apple TV+.

NieuwsFilm

meest populair