Meekijken op Netflix wordt straks financieel bestraft

Meekijken op Netflix wordt straks financieel bestraft

De streamingdienst gaat nu echt stappen ondernemen.

Enkele maanden geleden kregen we al te horen dat Netflix iets wilde gaan doen tegen de 'wachtwoord-delers'. Nu blijkt het dat die dag is aangebroken.

De streaminggigant liet al eerder dit jaar weten strenger te gaan controleren op het delen van wachtwoorden. Dit betekent dat gebruikers die hun login delen met andere mensen (buiten hun huishouden) meer zullen gaan moeten betalen.

Amerika
Een woordvoerder van Netflix laat zich er nu over uit: "In een eerste fase hebben we dit uitgeprobeerd in 4 verschillende landen en we zijn blij met de resultaten. We gaan dit nu dan ook toepassen in andere landen zoals Amerika".

Vervelend voor de gebruikers die binnenkort dus meer zullen moeten gaan betalen, maar ergens misschien ook wel te begrijpen. De streaminggigant heeft wereldwijd maar liefst 230 miljoen abonnees, maar 100 miljoen hiervan delen hun account.

De reden
Netflix gaat verder door te zeggen dat het delen van het wachtwoord niet goed is voor hun streamingdienst, aangezien ze zo minder verdienen en als gevolg hiervan minder kunnen investeren. Hier zou de kwaliteit van hun projecten dan ook onder lijden.

Zo vervolgt de woordvoerder: "Toen we dit nieuws voor het eerst met de wereld deelden, was er kritiek en cancelden mensen hun lidmaatschap bij ons. Maar dat was te verwachten. We zien nu echter ook veel nieuwe abonnees verschijnen. Dit zal Netflix in de lange term alleen maar goed doen".

NieuwsFilm

meest populair