Netflix cancelt definitief datgene waarmee ze groot werden

Netflix cancelt definitief datgene waarmee ze groot werden

Geen dvd's meer.

Netflix is al jarenlang dé nummer een streamingdienst. Miljoenen mensen kijken elke avond films en series, maar toch gaat de streaminggigant een fundamenteel element nu beëindigen.

Misschien wist je dit nog niet, maar Netflix werd groot door middel van een dvd-verhuursysteem. Dit bestaat nog, maar niet lang meer. Gisteren kondigde Netflix aan dat ze hiermee stoppen eind september van dit jaar.

Reactie
De grote Netflix-baas, Ted Sarandos, laat zich erover uit in een statement: "Na 25 ongelofelijke jaren hebben we besloten om DVD.com later dit jaar op te heffen. We hebben altijd geprobeerd om een zo goed mogelijke service te leveren, maar de interesse in dvd's neemt behoorlijk af dus dit wordt alsmaar moeilijker".

"Aangezien we willen stoppen op een hoogtepunt, vinden we het beste om er nu de stekker uit te trekken. De laatste dvd's worden nog op 29 september 2023 verstuurd, maar dan zit het erop. Deze iconische rode enveloppen die thuis bij je werden bezorgd hebben de manier veranderd waarop mensen vandaag de dag naar films kijken en heeft ervoor gezorgd dat wij hebben kunnen doorgroeien."

Indrukwekkende cijfers
Na een kwart eeuw is het dus over enkele maanden niet langer mogelijk om dvd's bij Netflix te bestellen. De eerste dvd die streaminggigant ooit verstuurde was Beetlejuice, op 10 maart 1998.

Er volgden nog héél wat meer films, namelijk 5,2 miljard! Ook hebben gedurende al deze jaren maar liefst 40 miljoen mensen gebruikt gemaakt van de dvd-service.

NieuwsFilm

meest populair