Pixar schept hoge verwachtingen met 'Elemental'

Pixar schept hoge verwachtingen met 'Elemental'

'Elemental' gaat net als 'Up' en 'Inside Out' in première in Cannes

Disney en Pixar hebben aangekondigd dat hun nieuwe film Elemental in première zal gaan op het Cannes filmfestival. De film zal in mei te zien zijn op het festival voor de wereldwijde première in juni.

Elemental is niet de eerste Pixar-film die te zien zal zijn op het festival. Eerder gingen ook al Up en Inside Out in première in Cannes. De film doet niet mee met de competitie en maakt dan ook geen kans op een gouden palm. Maar een première in Cannes toont wel dat Disney en Pixar veel vertrouwen hebben in de film.

Elementen
Elemental wordt geregisseerd door Peter Sohn (The Good Dinosaur). De film speelt zich af in een stad waar vuur-, water-, wind- en luchtwezens samenwonen. Ember, een vuurwezen, en Wade, een windwezen, moeten met elkaar leren samenwerken en komen erachter dat ze niet zoveel van elkaar verschillen dan ze dachten.

Sohn baseerde het idee van de film op zijn eigen jeugd toen hij als immigrant uit Zuid-Korea samenkwam met mensen uit de hele wereld in New York City.

Pixar films in de bioscoop
Elemental is de tweede film van Pixar die in de bioscopen verschijnt sinds de pandemie. Lightyear verscheen vorig jaar in de bioscopen maar werd een grote flop. Turning Red, [i[]Soul[/i] en Luca waren wel hits maar verschenen exclusief op Disney+.

Elemental zal op 27 mei te zien zijn op het Cannes filmfestival en vanaf 14 juni voor het grote publiek in première gaan in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair