Hoe 'Avatar: The Way of Water' uiteindelijk 'maar' $500 miljoen oplevert

Hoe 'Avatar: The Way of Water' uiteindelijk 'maar' $500 miljoen oplevert

Honderden miljoenen aan kosten snoepen veel van de Avatar-omzet weg.

Met een omzet van zo'n $2,3 miljard aan de wereldwijde box office en nog enkele honderden miljoenen dollars via de thuisreleases heeft Avatar: The Way of Water echt een bak met geld opgehaald.

Uiteindelijk zal Disney-filmstudio 20th Century Studios een bedrag van $531,7 miljoen kunnen bijschrijven en hiermee heeft de studio volgens Deadline de meest winstgevende film uit 2022 in handen.

Ruim 500 miljoen
Dit bedrag lijkt op basis van de enorme omzet die de film heeft opgehaald aan de bioscoopkassa's misschien weinig. De CGI-blockbuster kostte echter ook een smak met geld om te maken en promoten.

Ook zal de studio nog heel wat bedragen uitbetalen aan derden, zoals percentages van de opbrengst aan de cast & crew (zoals James Cameron), de distributiepartners en uiteraard de bioscopen die de film vertonen.

1.49 Cash on Cash
Deadline heeft een overzicht gemaakt van de inkomsten en uitgaven van Avatar: The Way of Water, welke je hieronder vindt.

Deadline concludeert dat er circa 49 dollarcent winst is gemaakt aan elke dollar die is uitgeven om de film mogelijk te maken. En dat lijkt misschien weinig, maar dat brengt (geschat) wel een waanzinnige $531,7 miljoen in het laatje.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair