Al Pacino over zijn favoriete 'The Godfather': "de verschillen zijn groot"

Al Pacino over zijn favoriete 'The Godfather': "de verschillen zijn groot"

Hij ziet vooral dat er veel verschillen zijn.

Fans van The Godfather kibbelen nog altijd over welke nou de beste film is uit de maffiatriologie. Al Pacino, die Michael Corleone speelt in de films, heeft nu laten weten welke zijn favoriet is.

Verschillen
Of eigenlijk niet. Volgens de topacteur zijn de films vooral verschillend. "Ik heb niet echt een voorkeur, maar ik denk meer dat de verschillen groot zijn tussen de films. Zoals tussen I en II bijvoorbeeld", aldus Al Pacino in gesprek met The Hollywood Reporter.

Op de vraag is of deel twee beter is dan de eerste film is hij duidelijk. "The Godfather I is denk ik leuker om naar te kijken. Deel twee is anders en vooral wat somberder en trager. Maar ik moet zeggen dat een geweldige film is." Michael Corleone staat in deel twee centraal.

Nog niet klaar met acteren
In totaal telt de trilogie drie films. De eerste The Godfather kwam uit in 1972, deel twee volgende in 1974. Het derde deel kwam pas uit in 1990. Vaak wordt gezegd dat de eerste twee films de beste zijn.

Pacino is inmiddels 82 jaar, maar nog steeds is hij druk. Binnenkort zal hij te zien zijn in een film die gaat over het leven van een arme komiek in Las Vegas. Wanneer die film, waarvan de officiële naam nog niet bekend is, uitkomt is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair