46 jaar oude vraag over 'Star Wars' eindelijk beantwoord in 'The Mandalorian'

46 jaar oude vraag over 'Star Wars' eindelijk beantwoord in 'The Mandalorian'

Kleine vrienden, grote functie.

Nu het derde seizoen van de serie The Mandalorian tot een einde is gekomen kunnen we een aantal bekende, maar toch ook onbekende conclusies trekken. Heb je de laatste aflevering nog niet gezien? Wees dan gewaarschuwd, dit artikel kan mogelijk spoilers bevatten!

Mouse Droids
Droids hebben een belangrijke rol in het Star Wars-universum en de meeste hebben dan ook een duidelijke functie. Dat geldt echter niet voor de kleine Mouse Droids, welke al sinds 1977 een onbekend bestaan leidden.

Sinds de eerste Star Wars-film zien de Mouse Droids eruit als kleine speelgoedauto's, klein en doosachtige, zonder al te veel rekenkracht. Meestal komen ze voor in groepen, maar de seizoensfinale van afgelopen week geeft eindelijk wat inzicht in hun functie.

R5-D4
In de laatste aflevering kreeg Din Djarin een nieuwe droid van het type R5-D4. Deze droid speelde een belangrijke rol in de aflevering door de basis van Moff Gideon te hacken en zo Din Djarin te helpen navigeren door een laserraster.

Helaas verliep niet alles even vlekkeloos en werd R5-D4 betrapt door een Mouse Droid en niet veel later compleet omsingeld door diens soortgenoten. Hierbij sloegen de Mouse Droids alarm waarmee hun daadwerkelijke functie na 46 jaar bekend werd, ze zorgen voor de beveiliging van het rijk.

Disney+
Het derde seizoen van The Mandalorian is nu in zijn geheel te streamen op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair