'Gladiator 2': vier reden waarom het goed is dat Russell Crowe niet terugkeert als Maximus

'Gladiator 2': vier reden waarom het goed is dat Russell Crowe niet terugkeert als Maximus

Hij won dan wel een Oscar voor de rol, het is beter dat het hier bij blijft.

Russell Crowe heeft al heel wat topfilms gemaakt, maar zijn bekendste en geliefdste werk is toch wel Gladiator. De film was een groot succes. Er komt dan ook, vele jaren later, een vervolg aan, maar wel zonder Crowe. Dit is echter begrijpelijk en zelfs de goede keuze.

Het valt niet te ontkennen dat Crowe de eerste Gladiator-film droeg. De acteur kruipt in de huid van de generaal Maximus, maar wordt verraden door de zoon van de keizer. Hij zweert wraak te nemen en dit lukt hem, net voor zijn dood. Zie hieronder nogmaals het einde van de film.



Logische keuze
De eerste en voornaamste reden waarom Maximus dus beter niet terugkeert is omdat hij sterft. In Gladiator zien we dat hij in het hiernamaals herenigt wordt met zijn overleden vrouw en zoontje, dus hij krijgt het einde dat hij verdient. Eindelijk heeft Maximus vrede, dus het zou wreed zijn om hem terug te laten keren.

Ten tweede, het zou bizar zijn als hij terug zou keren. Het zou meer kwaad dan goed doen en het zou zelfs het originele pareltje schaden, wetende dat Maximus niet echt sterft. Meerdere theorieën deden de laatste maanden de ronde over hoe hij terug zou kunnen keren, maar geen enkele klonk geloofwaardig.

Onnodig
De derde reden: het is niet eens nodig om hem terug te brengen. Ja, Crowe's Maximus was de hoofdrolspeler van het origineel, maar het zou erg vergezocht zijn om hem opnieuw te zien. Het vervolg draait om Lucius. De jongen was zeker een fan van Maximus, maar het zou logischer zijn dat hij in flashbacks zijn grootvader, oom of moeder ziet i.p.v. de gladiator die hij maar enkele keren zag.

Ten slotte is het goed dat het Gladiator-vervolg om nieuwe en andere personages draait. Het verhaal gaat om Lucius vele jaren later, niet om het verleden en dat de voormalige personages nog steeds de hoofdrollen spelen. Hun verhalen werden al tot in de puntjes uitgewerkt, waardoor er weinig nieuws te vertellen is. Dat is met Lucius zeker niet het geval.

NieuwsFilm

meest populair