Keanu Reeves over zijn topfilm 'Speed': "belachelijk goed"

Keanu Reeves over zijn topfilm 'Speed': "belachelijk goed"

Keanu Reeves kijkt met veel trots terug op zijn rol in 'Speed' van Nederlandse regisseur Jan de Bont.

Keanu Reeves is langzaam een legende geworden in Hollywood, met zijn iconische rollen in The Matrix, Bill and Ted en natuurlijk John Wick. Maar zijn grote doorbraak als actiester kwam in 1994 in de actie-klassieker Speed.

In de youtube serie The Art of Action spreekt Reeves met stunt goeroe Scott Adkins over zijn rol als actieheld. Uit het gesprek blijkt dat de acteur bijzonder blij is met zijn rol in Speed.

"Gewelding om een held te spelen"
"Ik had net een film gemaakt over surfers die een bank beroven (Point Break) en daarna maakte ik een film over een bus die niet langzamer dan 50 mijl per uur mag rijden. Het was geweldig om Jack te spelen, die niets anders wil doen dan mensen redden" vertelt de acteur.

Hoofd scheren
"Ik vond het nodig om voor de rol al mijn haren af te scheren en de mensen op de set schreeuwden naar me: 'wat heb je gedaan'. Aan Speed werken bracht me terug naar alle dingen die ik leuk vind om te doen, met wapens trainen en samenwerken met de geweldige stunt coördinator Gary Hymes."

Groot succes
De actie-klassieker Speed werd in 1994 geregisseerd door Nederlander Jan de Bont. Reeves speelt een LAPD-agent die moet voorkomen dat een bom op een bus ontploft. Reeves deelt het scherm met een piepjonge Sandra Bullock. Speed was destijds een groot succes, de film verdiende 10 keer zijn budget van $35 miljoen. Je kan Speed nu bekijken op Disney+. Bekijk het volledige interview met Keanu Reeves hieronder.



NieuwsFilm

meest populair