Eindelijk is er goed nieuws over het langverwachte 'Chicken Run'-vervolg

Eindelijk is er goed nieuws over het langverwachte 'Chicken Run'-vervolg

Na meer dan 20 jaar wachten worden we beloond.

Het is al een lange tijd geleden dat Chicken Run uitkwam, maar mocht je dit nieuws gemist hebben, er komt een vervolg aan. Daar werd jarenlang geleden al over gesproken, maar nu is er eindelijk weer eens wat goed nieuws.

Het origineel kwam uit in 2000 en was een grote hit. De stop-motion animatiefilm scoort eigenlijk overal erg sterk. Vooral zijn Rotten Tomatoes cijfer mag er zijn: een bijna perfecte 97%. Wereldwijd bracht de film 227 miljoen dollar op, destijds de grootste hit van DreamWorks.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer.



Vervolg
Begrijpelijk dus, dat de studio een sequel wel ziet zitten, maar hier wachten fans al meer dan twee decennia op. In 2018 kregen we te horen dat het vervolg in ontwikkeling was en in 2021 begon de productie. Maar hoe zit het nu met het project, twee jaar nadat de opnames van start gingen?

Nou, het gaat goed! Het vervolg, genaamd Chicken Run: Dawn of the Nugget, bereidt zich voor op de release. Netflix wist de rechten te bemachtigen, waardoor de animatiefilm op de streaminggigant te zien zal zijn. Hij zal echter tijdens het Annecy International Film Festival in juni zijn wereldpremière kennen.

Verhaal
In Dawn of the Nugget speelt de kip Ginger weer de hoofdrol. Na de levensgevaarlijke ontsnapping heeft Ginger haar droom waargemaakt. Ze zit met haar hele kudde op een vredig eilandreservaat, ver weg van alle gevaren van de menselijke wereld. Ook krijgt ze een kuikentje, dus alles gaat perfect.

Op het vasteland gaat het echter minder goed met alle andere kippen. Ginger staat voor een lastige keuze: blijft ze haar rustige leventje leiden met haar familie en vrienden, of probeert ze ook alle andere kippen te redden?

NieuwsFilm

meest populair