Het controversiële 'Cairo Conspiracy' gaat de filmhuizen veroveren

Het controversiële 'Cairo Conspiracy' gaat de filmhuizen veroveren

De makers zijn in Egypte niet meer welkom.

De Zweeds-Egyptische filmmaker Tarik Saleh heeft met zijn nieuwste film Cairo Conspiracy (ook wel bekend als Boy from Heaven) weer een retespannende thriller weten te creëeren.

Sinds het maken van zijn vorige film, The Nile Hilton Incident, is Saleh niet langer welkom in Egypte (het thuisland van zijn vader) en hij heeft hierdoor ook deze film niet op Egyptische grond kunnen draaien. Het veel vrijere Istanbul (Turkije) werd door de cast en crew als alternatieve set voor Caïro gebruikt.

Plot
De eenvoudige vissersjongen Adam (Tawfeek Barhom) wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben.

Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

Dikke prijs op Cannes
Vorig jaar werd Cario Conspiracy nog genomineerd voor de Palme d'Or en won het zelfs de prijs voor 'Best Screenplay'; dat belooft veel goeds! Vanaf vandaag in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair