'Clerks'-regisseur Smith openhartig over misbruik en psychische problemen

'Clerks'-regisseur Smith openhartig over misbruik en psychische problemen

De regisseur zat in diepe problemen.

Regisseur Kevin Smith heeft zich openhartig uitgelaten over zijn psychische problemen. In een interview met People Magazine vertelt hij daarover.

Smith is succesvol geweest en maakte veel films, maar toch kwam hij vorig jaar in de problemen. Daarvoor heeft hij behandelingen gehad, zo verklaart hij. "Het was eng. Ik had het toen niet erg gewonden om er niet meer te zijn", aldus de regisseur.

Hulp nodig
Op een gegeven moment kwam hij tot het besef dat er iets moest gebeuren. "Toen belde ik een vriend die ik vertelde dat ik op een donkere, rare plek zat. Ik wist toen dat ik hulp moest krijgen."

De psychische problemen zijn volgens hem een gevolg van seksueel misbruik toen hij jong was. Als 6-jarig jongetje moest hij gedwongen seksuele handelingen verrichten bij een meisje. Zelf dacht hij dat dat 'doktertje spelen' was. Later kwam het besef dat het om misbruik ging.

Lelijke jongen
"Als derden je opdragen iets te doen wat tegen je eigen kernwaarden in gaat, is dat seksueel misbruik", vindt Smith, die zichzelf ook altijd lelijk vond.



Smith is onder meer bekend van de Clerks-films, die hij allemaal regisseerde. Ook maakte hij onder andere Dogma en Red State.

Hieronder de trailer van een van de bekende Clerks-films, gemaakt door Smith.



NieuwsFilm

meest populair