'Star Wars' bevestigt eindelijk de tijdlijn rond twee belangrijke personages

'Star Wars' bevestigt eindelijk de tijdlijn rond twee belangrijke personages

Alles valt eindelijk op zijn plek.

Eindelijk is er duidelijkheid over een bepaalde tijdlijn in het Star Wars-universum. Een nieuw boek geeft namelijk duidelijkheid over belangrijke ontwikkelingen rondom Ben Solo en Luke Skywalker.

Fans van de sterren-saga hebben weer wat naslagwerk door te lezen. Het nieuwe boek Star Wars: Timelines telt 344 pagina's vol informatie over wat precies wanneer gebeurde in de lange geschiedenis van de wereldberoemde franchise.

28ABY
Het jaar 28ABY was een belangrijk jaar voor met name Leia, aangezien zij werd ontmaskerd als de biologische dochter van Darth Vader. Dit leidde vervolgens tot het einde van haar politieke carriere en het verbreken van haar relatie met haar zoon, Ben Solo.

Het boek beschrijft ook dat niet veel later de val van Ben Solo en de verbanning van Luke een direct gevolg waren van de hierboven genoemde onthullingen. Ben werd hier uiteindelijk ook het meest door getroffen.

Luke Skywalker
Later in hetzelfde jaar 28ABY blijkt ook de confrontatie tussen Luke en Ben te hebben plaatsgevonden. Dit betekende het einde voor Luke's Jedi-academie, waarbij hij al zijn studenten verliest. Dit is tevens het moment dat Ben Solo besluit toe te treden tot de Dark Side of the Force.



Tot slot schijnt het boek licht op Luke's vertrek naar Ahch-To, kort nadat Ben zichzelf tot Kylo Ren omdoopt. In plaats van hem te helpen besloot Luke om zes jaar lang in eenzaamheid door te brengen, vol schaamte en schuldgevoel.

Het boek
Het moge duidelijk zijn dat het jaar 28ABY een belangrijk jaar is geweest in de rijke Star Wars-geschiedenis. Met deze officiële tijdlijn zijn alle verhalen eindelijk in de juiste volgorde te plaatsen en een goed begin voor een ieder die geen wijs wordt uit alle tijdloze verhalen.

NieuwsFilm

meest populair