Trailer voor 'Next Goal Wins' van 'Thor'-regisseur Taika Waititi

Trailer voor 'Next Goal Wins' van 'Thor'-regisseur Taika Waititi

Eindelijk beelden van de nieuwe film met Michael Fassbender.

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is daar dan de eerste trailer van Next Goal Wins, de nieuwe komische voetbalfilm van de gevierde Taika Waititi.

Hoofdrolspeler van de film is Michael Fassbender, die de Nederlandse coach Thomas Rongen speelt in de film. Hij krijgt de onmogelijke taak om het voetbalteam van Amerikaans Samoa te professionaliseren.

Een echt underdogverhaal
De film is gebaseerd op de gelijknamige documentaire uit 2015, die een nieuwe betekenis gaf aan het woord 'underdog'.

Het team van Amerikaans Samoa verloor in 2001 met 31-0, wat nog steeds geldt als het grootste verlies ooit in een wedstrijd tussen landen. Aan Rongen de taak om ervoor te zorgen dat het team eindelijk hun allereerste goal maakt.

Lang op de plank
De opnames van Next Goal Wins vonden zelfs nog plaats voor Thor: Love and Thunder. Reden voor uitstel was het feit dat Armie Hammer, door alle controverse rondom hem, uit de film werd geschrapt en vervangen werd door Will Arnett in reshoots.


Naast Fassbender en Arnett zien we in de film ook Elisabeth Moss, Oscar Kightley, Uli Latukefu, Rachel House, Kaimana, David Fane, Beulah Koale, Chris Alosio en Waititi zelf. Waititi schreef het script samen met Iain Morris.

Oscarkandidaat?
Producenten van de film zijn Garrett Basch, Jonathan Cavendish, Andy Serkis, Mike Brett en Steve Jamison.

Next Goal Wins moet in november wereldwijd de bioscopen bereiken. Dat positioneert de film tevens voor een Oscarcampagne.

NieuwsFilm

meest populair