Iconische zin van Brad Pitt in 'Fight Club' kwam per ongeluk tot stand

Iconische zin van Brad Pitt in 'Fight Club' kwam per ongeluk tot stand

'De eerste regel van Fight Club...'

Fight Club is de afgelopen jaren met recht een cultfilm geworden en het is misschien wel de meest iconische rol van Brad Pitt geweest. Toch zat een legendarische zin bijna niet in de film.

Als we het over die legendarische zin hebben, denken we misschien maar aan één stuk tekst: "De eerste regel van Fight Club, we praten niet over Fight Club. De tweede regel van Fight Club, we praten niet over Fight Club."

Gevecht
Toch is dit niet de iconische tekst die bijna niet in de film was gekomen. In een scène waarin Tyler Durden een 'gevecht' heeft met de Narrator geven de twee elkaar rake klappen. Edward Norton had zich toen stiekem niet aan het script gehouden.

De acteur improviseerde de klap tegen het oor van Brad Pitt en daar was hij niet op voorbereid. Pitts personage Tyler zei toen: "Why the ear?", maar dat was dus een oprechte reactie!

'Ik wist niet wat ik moest doen'
Dat vertelde Norton tijdens The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. "De regisseur kwam naar me en zei: 'sla hem en zorg voor een connectie.' Ik wist niet wat ik moest doen, dus ik sloeg hem op zijn oor", vertelde Norton.

Zie de gehele scène hieronder:



NieuwsFilm

meest populair