Marvels uitgestelde 'Blade' nu in handen van 'True Detective'-kopman

Marvels uitgestelde 'Blade' nu in handen van 'True Detective'-kopman

Komt de film nu eindelijk van de grond?

Het leek even niet goed te komen met de opkomende Marvel-film Blade. Nadat hoofdrolspeler Mahershala Ali erg ontevreden was en regisseur Bassam Tariq moest vertrekken, was het een tijd stil rondom de film. Maar met de komst van een nieuwe scenarioschrijver zullen de camera's binnenkort gaan draaien.

Op vrijdag maakte The Hollywood Reporter bekend dat Nic Pizzolatto bezig is met het script voor Blade. Pizzolatto is bekend van zijn werk voor de HBO-anthologieserie True Detective, waar Ali in seizoen drie de hoofdrol vertolkte.

Nieuw team
Eerder schreef When They See Us- schrijver Michael Starrbury een scenarioversie voor Blade en Yann Demange, regisseur van de pilot aflevering van Lovecraft Country, is recent aangesteld als nieuwe regisseur.

Marvel-president Kevin Feige ziet het de goede kant op gaan en verwacht dat de film binnen de aankomende tien weken begint met draaien.

Reboot
Blade is een reboot van de gelijknamige filmreeks uit 1998, waarin Wesley Snipes de hoofdrol speelde. Deze keer is het aan Ali om Eric Brooks/Blade - half-vampier die op andere vampieren jaagt - tot leven te brengen.

Andere namen die we zullen zien in Blade zijn Mia Goth, Delroy Lindo, Aaron Pierre, Milan Ray en wellicht dat er een crossover plaatsvindt met Eternals-personage Dane Whitman (Kit Harrington).

Najaar 2024
Als alles volgens plan gaat verschijnt Blade in het najaar van 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair