Gamedesigner van Nintendo legt uit waarom 'The Super Mario Bros. Movie' het zo goed doet

Gamedesigner van Nintendo legt uit waarom 'The Super Mario Bros. Movie' het zo goed doet

De meningen van critici en het publiek loopt erg uiteen.

The Super Mario Bros. Movie is inmiddels al even te zien in de bioscoop en doet het enorm goed. Gamedesigner Shigeru Miyamoto legt uit hoe de eerdere gemixte recensies uiteindelijk voor het grote succes zorgde.

Vanaf het openingsweekend was het duidelijk dat de film een stuk beter is dan zijn voorganger uit 1993 en was het gelijk al een box office hit. Toch hebben de twee films een overeenkomst en dat is de matige score op rotten tomatoes. Beide hebben ze namelijk een 'rotte' score.

Slechte score zorgde voor succes
Tijdens een interview met de japanse pers vertelde Miyamoto hoe de films zijn verwachtingen overtrof en waarom de slechte eerste reacties juist voor de successen zorgde.

"Ik had natuurlijk wel verwachtingen, maar die werden echt overtroffen. Soms heb je natuurlijk wat geluk nodig. Ik denk dat de slechte reviews juist zorgde voor een grotere bekendheid een meer aandacht van de media."

Reden van kritiek
De kritiek ging vooral over dat het een simpel en voorspelbaar verhaal was, te gehaast en dat het teveel easter eggs bevat. Nu was het al snel duidelijk dat het publiek daar geen last van had.

We weten nog niet heel veel over een eventueel vervolg. Wel waren er al voor de release van de film al geruchten over dat er een spin-off zou komen over Donkey Kong. Voor de rest is er dus nog niet veel duidelijk. Voor nu is The Super Mario Bros. Movie nog in ieder geval nog te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair