De oorlogsfilm 'SISU': een nieuwe 'Inglourious Basterds'?

In ieder geval wel volgens ScreenRant.


Keanu Reeves speelt al enkele jaren John Wick. Dit is een groot succes, waardoor er soortgelijke films zoals Atomic Blonde en Nobody volgden. Sisu volgt nu ook in zijn voetsporen.

Sisu is tot nu toe een groot succes. Op IMDb staat de film voorlopig op een 7,4 maar vooral het Rotten Tomatoes cijfer mag er zijn: 93% na bijna 100 reviews. Sterker nog, ScreenRant durft de keiharde actiefilm zelfs de nieuwe Inglourious Basterds te noemen.

Verhaal
Sisu speelt zich af in het Finland van 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een mijnwerker vindt een enorme hoeveel goud, maar er is een probleempje: de dichtstbijzijnde bank bevindt zich honderden kilometers verder, waardoor hij een lange en gevaarlijke reis moet ondergaan.

Het krioelt er van de Nazi's, die de arme goudzoeker van zijn schat willen beroven. Zij houden er geen rekening mee dat de man een voormalige soldaat was, genaamd Aatami, die bekend staat als een legendarische vechtersbaas...

Bekijk hieronder nogmaals de trailer.Vergelijkbaar
In Inglourious Basterds speelt Brad Pitt Aldo Raine, die een groep samenstelt om heel wat Nazi's om het leven te brengen. In Sisu is dit niet anders. Ook hij gaat achter de Nazi's aan en maakt deze bruut om het leven, op zowel gruwelijke als komische manieren, iets dat we ook van Quentin Tarantino gewend zijn.

Zo worden er in Inglourious Basterds Nazi's gescalpeerd, verbrand en wordt zelfs Hitler doodgeschoten. Vele films probeerden dit succes na te bootsen, maar slaagden hier niet in. Sisu lijkt 14 jaar na Tarantino's pareltje nu eindelijk met succes het stokje over te nemen.

Zie hier wat de bekende YouTuber Chris Stuckmann over de film te zeggen heeft.NieuwsFilm