Disney herstelt na 70 jaar eindelijk negatief verhaal rond Tiger Lily

Disney herstelt na 70 jaar eindelijk negatief verhaal rond Tiger Lily

Disney grijpt de kans om het goed te maken met beide handen aan

Zoals velen al weten, maakt de filmindustrie elke dag nog sprongen op het gebied van eerlijke representatie, inclusiviteit en diversiteit. Zo ook megabedrijf Disney probeert mee te gaan met de moderne tijd. De nieuwe Disneyfilm Peter Pan & Wendy is daar een perfect voorbeeld van.

Met hun nieuwste versie van het klassieke verhaal, laat Disney Studios zien dat de originele Peter Pan wel wat aanpassingen kon gebruiken.

De vernieuwde Tiger Lily
Disney's originele tekenfilm Peter Pan uit 1953 werd tegenwoordig dan ook bekritiseerd om de stereotyperende, foute uitbeelding van Tiger Lily en haar stam van Inheemse Amerikanen.

Aan de eerste beelden van de nieuwe Peter Pan & Wendy te zien, waren het personage Tiger Lily en haar stam dan ook toe aan een aantal veranderingen. Waar de originele tekenfilm de personages neerzet als karikaturen, lijkt Disney deze keer rekening te willen houden met een eerlijke representatie van het inheemse volk.

Oog voor detail
De rol van Tiger Lily wordt gespeeld door Alyssa Wapanatâhk, een actrice die behoort tot de Cree, een inheemse Noord-Amerikaanse stam in Canada. De actrice heeft dan ook de ruimte gekregen om haar kennis van haar stam te verwerken in de uitbeelding van het personage.

Niet alleen een fout van Disney
Disney is niet de enige film die de plank missloeg wat betreft het personage Tiger Lily. Ook de film Pan van Warner Brothers uit 2015 werd zwaar bekritiseerd, namelijk voor het casten van een witte actrice in de rol van Tiger Lily, een inheems Amerikaans personage.

Peter Pan & Wendy is nu te zien op Disney+. Bekijk hieronder de trailer.


NieuwsFilm

meest populair