Ongelofelijk maar waar: 'Dallas Buyers Club' gaf 250 dollar uit en won een Oscar

Ongelofelijk maar waar: 'Dallas Buyers Club' gaf 250 dollar uit en won een Oscar

Oké, het totale budget was iets hoger, maar de make-up afdeling moest het doen met een minimaal bedrag.

De nodige filmstudio's denken dat je alleen maar een Oscar kan winnen als je tientallen miljoenen uitgeeft aan een film. De geliefde Dallas Buyers Club bewijst dat dit onzin is, al helemaal als je naar de categorie make-up en hairstyling kijkt.

Matthew McConaughey won het felbegeerde gouden beeldje met zijn hoofdrol, maar ook Jared Leto mocht een Oscar mee naar huis nemen voor zijn aandeel in de geliefde film. Ondanks het feit dat beide acteurs weergaloos waren, is de Oscar voor 'Best Achievement in Makeup and Hairstyling' misschien nog wel de mooiste.

Budget
Dallas Buyers Club had namelijk een budget van 'maar' 5 miljoen, wat vandaag de dag bijna niks voorstelt voor grote filmproducties. Er kon dan ook niet enorm veel uitgegeven worden en het make up departement moest het doen met maar slechts 250 dollar.

Adruitha Lee en Robin Mathews moesten het dus genoegen nemen met een enorm klein bedrag, maar wisten hier zeker het meeste van te maken. Sterker nog, ze wonnen zelfs de Oscar in deze categorie en versloegen daarmee (veel duurdere) blockbusters als The Lone Ranger en Bad Grandpa.

Verhaal
McConaughey kruipt in de huid van Ron Woodroof, een Texaanse levensgenieter waarbij vroegtijdig HIV wordt vastgesteld. Aangezien de tijd dringt wil hij het uiterste doen met zijn laatste levensdagen.

Ron verdiept zich in alternatieve behandelingen en smokkelt al snel allerlei buitenlandse medicijnen de Verenigde Staten binnen. Dit trekt de aandacht van andere HIV-patiënten, wat leidt tot het ontstaat van de 'Dallas Buyers Club'.

Bekijk de trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair