Christopher Nolan verdiende heel wat extra met 'Interstellar' voor merkwaardige reden

Christopher Nolan verdiende heel wat extra met 'Interstellar' voor merkwaardige reden

Hij kan altijd nog mais gaan verkopen!

Christopher Nolan heeft al heel wat topfilms gemaakt. De regisseur krijgt dan ook voor elk project dat hij maakt vele miljoenen, maar voor Insterstellar kreeg hij nog meer en dat voor een wel hele merkwaardige reden.

Nolan heeft al de nodige pareltjes geleverd. Of je nu kijkt naar zijn eerste films als Memento en Insomnia, kleinschaligere toppers als The Prestige of nog blockbusters als The Dark Knight en Inception, het is keer op een keer weer een succes.

Kassa
Niet zo heel gek dus, dat toen Nolan besloot Warner Bros. te verlaten menig studio maar graag met hem wilde samenwerken. Oppenheimer maakt hij dan ook voor Universal Pictures, die hem waarschijnlijk ook wel weer goud geld betalen.

Maar of hij weer zo veel gaat verdienen als met Interstellar, dat is nog maar de vraag. Nolan boekte niet alleen behoorlijk veel winst met de film zelf, ook verdiende hij enorm veel met de verkoop van mais.

Hoe dan?
Ja, dat lees je goed: mais. Er zit namelijk een scène in het begin van de film, waarin hoofdrolspeler Matthew McConaughey door enorme velden van mais scheurt met zijn truck. Dit zijn echter geen special effects, maar echte maisvelden.

Nolan liet maar liefst meer dan 200 hectaren aan mais groeien voor de film. Hij wist dat dit mogelijk was, omdat hij dit al eerder had gedaan als producent van de superheldenfilm Man of Steel. Bekijk de scène hieronder nogmaals terug.



Verkopen
Natuurlijk wordt er heel wat mais verwoest, maar het meeste was nog gewoon goed te gebruiken. Nolan verkocht de mais en kreeg hier ook behoorlijk wat geld voor en maakte zelfs winst.

Mocht hij dus ooit stoppen met het maken van films, dan kan hij altijd nog een boer worden, want dat gaat hem behoorlijk goed af!

NieuwsFilm

meest populair