Gwyneth Paltrow over haar enorme jankspeech tijdens de Oscaruitreiking

Gwyneth Paltrow over haar enorme jankspeech tijdens de Oscaruitreiking

De actrice blikt terug op haar opvallende toespraak bij de Oscars

Dat de Oscars een avond vol blijdschap, tranen en misschien wel afgunst is, komt niet als een verrassing. Toch kunnen de emoties soms wel heel erg de overhand nemen, zoals bij actrice Gwyneth Paltrow, die in 1999 de Oscar won voor beste vrouwelijke hoofdrol.

In een podcast vertelt Paltrow hoe ze nu, 24 jaar later, terugkijkt naar de emotionele speech die ze gaf nadat ze haar Oscar in ontvangst nam.

Tranen met tuiten
Toen Paltrow de Oscar voor haar rol in de historische dramafilm Shakespeare in Love in ontvangst nam, huilde de actrice tranen met tuiten. Het was voor de actrice dan ook een zeer emotionele avond.

Ze begint haar speech met het bedanken van de andere actrices die genomineerd waren in de categorie en het benoemen van het harde werk van haar collega's. Wanneer ze haar familie bedankt, houdt de actrice het niet meer droog.

"Mensen deden zo gemeen"
In een podcast vertelt Paltrow over de reacties die ze op haar Oscarspeech kreeg. Ze vertelt: "Ik huilde en mensen deden er zo gemeen over en ik dacht alleen maar 'Wauw, er vindt een grote energieverschuiving plaats. Ik denk dat ik zal moeten leren om minder openhartig te zijn en mezelf veel meer te beschermen en mensen er beter uit te filteren'."

Paltrow laat weten dat die avond veel in haar leven heeft veranderd. "Ik voelde die avond echt een ommekeer omdat ik het gevoel had dat tot dat moment iedereen op een bepaalde manier voor me aan het rooten was. En toen ik won, was het te veel en voelde ik een echte wending," aldus de actrice.

Ieder huisje heeft zijn kruisje
Verder vertelt ze dat de media niet wisten dat haar vader op dat moment leed aan kanker. Hij overleed 3 jaar later in 2002. "Ik herinner me dat ik in Engeland werkte... en ik herinner me dat de Britse pers zo vreselijk tegen me was omdat ik huilde. En ze wisten niet noodzakelijkerwijs dat mijn vader stervende was aan kanker," legt ze uit.

Bekijk de Oscarspeech hier:


NieuwsFilm

meest populair