Eddie Redmayne verminkte zijn eigen lichaam voor de beste rol in zijn carrière

Eddie Redmayne verminkte zijn eigen lichaam voor de beste rol in zijn carrière

De acteur ging behoorlijk ver voor 'The Theory of Everything'.

Sommige acteurs gaan behoorlijk ver voor bepaalde rollen. Zo vallen sommige acteurs enorm veel af of komen ze juist heel veel bij voor een enkele film. Eddie Redmayne past zeker ook in dit rijtje. Sterker nog, wat de acteur deed was zelfs ongezond.

Het gaat hier om zijn glansrol in The Theory of Everything, waarvoor de acteur in de huid kruipt van Britse fysicus Stephen Hawking. Laatstgenoemde had ALS, een tamelijk zeldzame ziekte.

Hierdoor sterven de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenstam af. Vervolgens ontstaat progressief krachtsverlies en verlamming dat uiteindelijk tot de dood zal leiden.

Ontmoeting
Redmayne trof Hawking maar een enkele keer voor de opnames van de film. Zo zei de acteur al eerder: "Ik trof hem misschien zo'n 3 uur en in die 3 uur tijd zei hij misschien 18 zinnen. Ik kon hem niet veel vragen, al helemaal geen intieme dingen".

Redmayne wilde de rol wel zo overtuigend mogelijk neerzetten en nam de nodige voorbereidingen. Zo viel hij zo'n 7 kilo af en ging hij vier maanden lang op dansles om een betere controle te krijgen over zijn eigen lichaam.

Meer
Daar blijft het niet bij. Redmayne trof maar liefst 40 andere ALS patiënten en bestuurde elk spier waarover Hawking de controle was verloren. De acteur ging vervolgens uren in de spiegel staan om te oefenen.

Niet alles was echter even goed voor zijn lichaam. Redmayne bewoog ook zo min mogelijk en ging altijd 'hangen' uit een stoel. Hij deed dit zoveel dat een osteopaat hem liet weten dat zijn ruggengraat hierdoor anders is gaan staan.

Resultaat
Zo gaat Redmayne verder: "Ik kan heel erg ver gaan voor een rol. Ik ben een beetje een 'control freak'. Ik was geobsedeerd, maar het was niet echt gezond..."

Het resultaat mag er echter wel zijn. Het is een van Redmayne's beste rollen. Niet zo heel gek dus, dat hij voor deze rol een Oscar, Golden Globe én BAFTA won.

Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair