Disney+ met advertenties wordt nu al duurder in de States

Disney+ met advertenties wordt nu al duurder in de States

Abonnees zullen mogelijk binnenkort ook hier extra bij moeten gaan betalen voor de dienst.

Disney heeft aangekondigd de prijs voor een abonnement met reclame op haar streamingdienst te zullen gaan verhogen in de Verenigde Staten.

Afgelopen woensdag werd er een 'earnings call' gehouden voor het afgelopen kwartaal. Tijdens deze bijeenkomst liet Disney CEO Bob Iger weten de prijs voor een Disney+ basis abonnement te zullen gaan verhogen.

Verschillende abonnementen
In de Verenigde Staten zijn er sinds december vorig jaar twee verschillende abonnementen voor de streamingdienst. Een zogenaamd basis abonnement (met reclames) van $7,99 dollar en een ad-free abonnement van $10,99 dollar.

Het werd door Iger nog niet officieel bevestigd welke prijs zal gaan worden aangehouden voor dit basis abonnement, evenals of deze stijging impact zal gaan hebben op de prijs voor het ads-free abonnement.

Mogelijke redenen
Nog voorafgaand aan deze bijeenkomst kwam het pijnlijke nieuws naar buiten dat de streamingdienst minstens 4 miljoen abonnees heeft moeten inleveren.

Daarbij werd ook enkele maanden geleden door Iger zelf het nieuws aangekondigd dat content van de streamingdienst Hulu tevens op Disney+ zal worden aangeboden vanaf eind dit jaar.

Prijsverhoging in Nederland
Deze nieuwtjes zouden een goede reden kunnen zijn achter de prijsstijging. In Nederland is sinds de release van de streamingservice eind 2019 de prijs al met meerdere euro's gestegen, hoewel er hier nog geen sprake is van meerdere versies qua abonnement.

Het zou kunnen dat ook Nederlanders op de langere termijn een extra euro zullen moeten neertellen voor de streamingdienst. Voorlopig kost een abonnement op de streamingdienst in Nederland nog een redelijke 9,99 euro.

NieuwsFilm

meest populair