Het personage The Hatbox Ghost van Jared Leto wordt echt "angstaanjagend"

Het zal niet het enige opmerkelijke personage in de film worden.

Over goed en wel een maandje of twee zal de film Haunted Mansion, gebaseerd op de gelijknamige attractie in Disneyland, in de bioscopen te zien zijn.

Net als in de attractie zal het publiek in de film ook meerdere verscheidene geesten en andere opmerkelijke verschijningen tegen het lijf lopen. Eentje in het bijzonder werd door regisseur
Justin Simien even uitgelicht.

The Hatbox Ghost
Het gaat hierbij om 'The Hatbox Ghost', die in de film zal worden gespeeld door niemand minder dan topacteur Jared Leto. Volgens Simien zal deze verschijning op een beangstigende manier opvallen.

"Het personage zelf is deels digitaal, deels fysiek. We probeerden te gaan voor iets engs dat aanvoelt alsof het fysiek kan bestaan in de echte wereld, in de attractie, maar wat in engheid veel verder gaat dan bij de attractie," aldus de regisseur.

Method acting
Jared Leto staat bekend om zich als 'method actor' volledig in te leven in en om te toveren tot de personages die hij speelt. Vooral voor deze toegewijde acteerprestatie van Leto heeft de regisseur veel lof.

"Toen ik met hem was [tijdens het filmen], ja, hij was helemaal Hatbox Ghost. Veel was voice performance, veel was stemopnames. Het is een beetje een ander gevalletje, maar het gaf ons de tijd om het te ontwikkelen en gaf ons rustige momenten tussen de performances door."

"Hij deed het geweldig. Hij is erg dreigend en angstaanjagend. Het is heel verrassend. Je zou geschokt zijn als je niet wist wie het was, totdat je het te horen krijgt," zo verteld Simien.

Over de film
In de film volgende we een arts en haar 9-jarige zoon die verhuizen naar een vreemd herenhuis in New Orleans waar ze een nieuw leven willen beginnen. Ze ontdekken echter dat het huis veel meer is dan waar ze op gerekend hadden.

De reboot heeft een ware sterrencast tot zijn beschikking. Buiten Leto zijn er rollen voor Rosario Dawson, Jamie Lee Curtis, Owen Wilson,Danny DeVito, Tiffany Haddish, LaKeith Stanfield, Chase Dillon en Winona Ryder.

The Haunted Mansion draait aankomende zomer vanaf 26 juli in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair