Het Sony's Spider-Man Universe laat zijn grootste schurk los op Nederlandse Disney+

Het Sony's Spider-Man Universe laat zijn grootste schurk los op Nederlandse Disney+

Venom is nu ook te zien op Disney+.

In 2015 werd bekend dat het personage Spider-Man, de bekendste uit de catalogus van Marvel, zijn opwachting zou gaan maken in het Marvel Cinematic Universe. Ondertussen is duidelijk dat Peter Parker uiteindelijk zijn opwachting moet gaan maken in Sony's Spider-Man Universe.

Sony Pictures en Marvel Studios blijven samenwerken aan beide filmreeksen, met wisselende successen. De films over Spider-Man zelf worden sterk ontvangen, maar bij de films over zijn tegenstanders is dat anders.

Venom
In 2018 verscheen Venom, de eerste film in Sony's Spider-Man Universe, en ondanks een zwak ontvangst was de film goed voor een bioscoopomzet van $856,1 miljoen. Ook het vervolg Venom: Let There Be Carnage deed het in het coronajaar 2021 goed met $506,9 miljoen.

Minder goed waren de prestaties van Morbius een heel stuk zwakker. Nadat de film werd afgestraft door de critici, haalde de film met Jared Leto slechts $167,5 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Disney+
Alweer even geleden verschenen de eerste twee Spider-Man-films met Tom Holland op Disney+ en nu is ook Venom op de streamer te zien. En dit is toch enigszins opvallend, aangezien Venom een productie is van Sony Pictures.

Voor de fans is het uiteraard alleen maar fijn als alle MCU en MCU-gerelateerde films op een streamer te vinden zijn.


Sony's Spider-Man Universe
In Sony's Spider-Man Universe duikt later dit jaar Kraven the Hunter op en de opnames voor Madame Web zijn al afgerond. Ook wordt er gewerkt aan Venom 3, El Muerto en Spider-Man 4. De laatste zou zich opnieuw afspelen in het MCU.



NieuwsFilm

meest populair