Tweede 'Beetlejuice' krijgt een All-Star cast: twee topacteurs toegevoegd

Tweede 'Beetlejuice' krijgt een All-Star cast: twee topacteurs toegevoegd

Grote namen in vervolg waar we al zo'n 30 jaar op wachten.

In 1988 was de film Beetlejuice van regisseur Tim Burton een bescheiden succes. De fantasyhorrorkomedie met namen als Alec Baldwin, Geena Davis, Jeffrey Jones, Catherine O'Hara, Winona Ryder en Michael Keaton krijgt volgend jaar eindelijk het langverwachte vervolg.

In dat vervolg keren in ieder geval Keaton, Ryder en O'Hara terug. De cast wordt aangevuld met heel wat andere bekende gezichten en het lijkt er steeds meer op dat die cast bijzonder indrukwekkend gaat worden.

Cast Beetlejuice 2
Nadat een paar dagen geleden duidelijk werd dat Jenna Ortega en Justin Theroux rollen spelen in Beetlejuice 2 werd daarna bekendgemaakt dat Monica Bellucci te zien zal zijn als de vrouw van Beetlejuice. Bellucci ken je uit films als Spectre en Mafia Mamma.

Niet veel later werd duidelijk dat Willem Dafoe een rol gaat spelen in de tweede Beetlejuice. En de toevoeging van de voor vier Oscars-genomineerde acteur is natuurlijk erg gaaf. Want welke rol zal Tim Burton aan Dafoe geven?

Beetlejuice
Het verhaal gaat over de geest Beetlejuice die door een pas overleden echtpaar wordt opgeroepen. De film staat bekend om zijn unieke humor en macabere esthetiek. Keaton improviseerde 90% van zijn tekst, wat ervoor zorgde dat zijn personage bijzonder onvoorspelbaar en chaotisch overkomt.


De film was een groot succes bij zowel critici als het publiek. Met een budget van zo'n $15 miljoen werd er wereldwijd meer dan $73 miljoen opgehaald. Later werd de Oscar voor Beste Make-up gewonnen.

Keaton
Tegenwoordig wordt Beetlejuice geprezen om zijn unieke visuele stijl, eigenzinnige humor en onvergetelijke rollen, met name die van Keaton. Ook heeft de film een blijvende culturele impact, met een Broadway-musical en een geanimeerde televisieserie.



NieuwsFilm

meest populair