Hoe kan iedereen deze blunder in 'The Karate Kid' hebben gemist?

Hoe kan iedereen deze blunder in 'The Karate Kid' hebben gemist?

De filmreeks is weer bijzonder populair door de Netflix-serie Cobra Kai.

De film The Karate Kid was in 1984 een enorm succes. De film van regisseur John G. Avildsen wist wereldwijd maar liefst $261,9 miljoen op te halen bij een bescheiden budget van $8 miljoen. Een franchise was geboren.

Maar in de film, en zelfs in het bekende eindgevecht, zit een enorme blunder waarvan je kunt afvragen waarom niemand deze fout heeft gezien.

Kraanvogel
In het eindgevecht tussen Daniel LaRusso en Johnny Lawrence wordt er meerdere keren gewaarschuwd dat een schop in het gezicht niet toegestaan zijn. Opvallend genoeg weet Daniel het eindgevecht juist te winnen met een schop tegen het hoofd.

In de memorabele scène waarin het personage Daniel van acteur Ralph Macchio de kraanvogel positie aanneemt schopt hij zijn tegenstander Johnny (William Zabka) tegen het hoofd. Hiermee wint Daniel de allesbepalende wedstrijd.


Blunder
Waarschijnlijk worden de meeste kijkers meegesleept in het succes van het hoofdpersonage, maar je kunt je afvragen waarom de makers de fout nooit hebben gezien.

De blunder hield een franchise niet tegen, met ondertussen vier vervolgfilms, de vervolgserie Cobra Kai en een animatieserie uit 1989.


Originele trilogie
De twee directe vervolgfilms The Karate Kid Part II en The Karate Kid Part III gaan verder met de avonturen van Daniel, getraind door sensei Mr. Miyagi. Ze verkennen thema's van vriendschap, eer en zelfontdekking. Daniel ontwikkelt zich en wordt geconfronteerd met nieuwe tegenstanders en uitdagingen.

NieuwsFilm

meest populair