Christopher Nolan's 'Oppenheimer' kiest voor ongewone aanpak met echte wetenschappers

Christopher Nolan's 'Oppenheimer' kiest voor ongewone aanpak met echte wetenschappers

Nauwkeurigheid is buitengewoon belangrijk voor Nolan.

Christopher Nolan toont hoe toegewijd hij is aan Oppenheimer door echte wetenschappers te casten als figuranten.

De nieuwe productie vertelt het verhaal over 'de vader van de atoombom', natuurkundige J. Robert Oppenheimer, die zijn kennis gebruikt voor de productie van het eerste nucleaire wapen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De cast bevat echte genieën
In een interview met ET Weekly vertelde Nolan dat hij enkele figuranten heeft gecast die echt wetenschappers waren en veel wisten van kernwapens.

"We waren in het echte Los Alamos en we hadden veel echte wetenschappers als figuranten. We kregen zeer goed onderbouwde toespraken. Het was echt leuk om naar te luisteren. Deze jongens dachten na over de geopolitieke gevolgen van kernenergie wapens en wist er veel van."

Trouw aan de geschiedenis
Door experts te casten probeert Nolan trouw te blijven aan de geschiedenis. De wetenschappers hielpen Nolan en de cast het realistisch en episch verhaal te vertalen naar het witte doek.



Project van enorme schaal
Oppenheimer heeft een speelduur van ruim drie uur. Ook bevat de film een enorme hoeveelheid sterren, met onder anderen Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman, Alden Ehrenheich en Rami Malek.

Oppenheimer is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair