Vanaf deze dag zie je 'Avatar: The Way of Water' eindelijk op Disney+

Vanaf deze dag zie je 'Avatar: The Way of Water' eindelijk op Disney+

Na bijna een half jaar kun je de blockbuster kijken op de streamer.

Wordt een vervolg op Avatar uit 2009 wel weer een succes na zo'n 15 jaar? Dit was de grootste vraag voorafgaand aan de release van Avatar: The Way of Water eind vorig jaar. Nu weten we beter.

De film van James Cameron was jaren in ontwikkeling en in december zagen we dan eindelijk hoe het verder ging met Jake Sully (Sam Worthington) en zijn Na'vi-vrouw Neytiri (Zoe Saldana). En dat verhaal werd een enorm succes.

Bijna evenaring
Met een wereldwijde opbrengst van $2.320,0 miljoen staat de CGI-live actionfilm op de derde plaats in de Box Office Aller Tijden. Alleen Avatar ($2,9 miljard) en Avengers: Endgame ($2,8 miljard) staan nog boven de film.

Ook de ontvangst was uitstekend met 76 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. "Avatar: The Way of Water rechtvaardigt in zijn eentje het bestaan van de bioscoopzaal, want dit type sciencefiction moet je op een groot scherm zien. Cameron schoot ook meteen maar het over twee jaar te verschijnen derde deel," schreef Arjan Welles in zijn Filmtotaal-recensie met vier sterren.

Disney+
Vanaf 7 juni zie je The Way of Water eindelijk op Disney+ en dat is bijna een half jaar nadat de film in de wereldwijde bioscoopzalen verscheen. Eind volgend jaar verschijnt Avatar 3 op het witte doek.



NieuwsFilm

meest populair