Cate Blanchett schittert als ontrouwe non op Cannes

Cate Blanchett schittert als ontrouwe non op Cannes

Opnieuw heeft ze een originele en grote rol weten te bemachtigen.

De Australische schrijver, regisseur en cinematograaf Warwick Thornton is na wat uitstapjes naar Amerikaanse televisieseries terug naar film met The New Boy, waar hij gelijk mee gaat meedingen naar de Gouden Palm.

Het speelt zich af in de jaren veertig van de vorige eeuw waar 'een negenjarige Aboriginal-weesjongen wordt opgevangen in een afgelegen klooster, gerund door een afvallige non'. De non wordt gespeeld door de eveneens Australische Cate Blanchett, die momenteel de ene na de andere toprol weet te strikken.

Aboriginal-problematiek in beeld
Vijf jaar geleden brak Thornton door bij het grote publiek met de rauwe, Australische Western Sweet Country waar de verscheurde samenleving van Australië (blanke kolonisten versus Aboriginals) pijnlijk zichtbaar wordt.

Ook dit nieuwe werk zal dus zo goed als zeker inzoomen op het conflict tussen de twee bevolkingsgroepen van het nog altijd zeer verdeelde land. Met Thornton achter de camera, die zelf ook van Aboriginal-afkomst is, moet dit wederom een ingrijpend drama worden.

Nog veel mysterie
Teasers, trailers of meer stills zijn nog niet vrijgegeven, maar we weten in ieder geval dat The New Boy op 19 mei zijn première heeft.


De 76e editie van het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 16 t/m 27 mei.

NieuwsFilm

meest populair